Hitlijsten
69
1.
Star Trek Original Series Intro
De serie volgt de avonturen van de bemanning van het ruimteschip de Enterprise. Dit schip onder bevel van kapitein James T. Kirk (William Shatner) en Mr. Spock (Leonard Nimoy) is op een vijf jaar durende missie om het heelal te verkennen.
69
2.
The Avengers intro
Twee geheim agenten (John Steed en Emma Peel) worden op pad gestuurd om een gestoorde professor genaamd Sir August de Wynter tegen te houden die de wereld chanteert met een machine waarmee hij het weer kan manipuleren. Het is hun eerste opdracht samen daar Steed nog maar net klaar is met zijn training.
69
3.
Doctor Who - Clean Tom Baker Opening (1974)
De Doctor is een Time Lord, een eeuwenoud ras dat op de planeet Gallifrey woonde. Tijdens de Laatste Grote Tijdoorlog (The Last Great Time War) gingen zowel de Daleks, de gezworen aartsvijanden van de Time Lords, als de Time Lords ten onder.
69
4.
Tour of Duty - Paint it Black
Tour of Duty is een Amerikaanse dramaserie over de Vietnamoorlog die op de Amerikaanse televisie werd uitgezonden van 1987 tot 1990. De titelsong was vanaf de tweede aflevering "Paint it black" van The Rolling Stones.
69
5.
Kojak
ojak was een Amerikaanse televisieserie, die van 1973 tot 1978 werd uitgezonden, en ook in Nederland en België op de buis kwam. Hoofdpersoon was Lt. Theo Kojak, gespeeld door Telly Savalas.
69
6.
Miami Vice: Opening Theme
Don Johnson speelt de rol van politieagent James "Sonny" Crockett. Onder de naam Sonny Burnett bestrijdt hij criminelen door zich voor te doen als een drugrunner met zijn supersnelle Wellcraft Scarab-speedboot. Samen met zijn partner Ricardo "Rico" Tubbs schiet hij zich vaak een weg door de drukke straten van Miami waarbij geregeld achtervolgingen te zien zijn. Dit vaak met de Ferrari 365 GTS/4 die Crockett "bezit" in zijn undercoverrol als drugskoerier.
69
7.
Tv Theme Baretta
De serie draait om detective Anthony Vincenzo "Tony" Baretta, een onorthodoxe agent die met zijn Grote geelkuifkaketoe Fred in een appartement woont in het omgebouwde King Edward Hotel. De stad waarin de serie zich afspeelt wordt niet bij naam genoemd.
69
8.
Kung Fu Theme music
n de film wordt uitgelegd, dat Caine eigenlijk als halfbloed Chinees niet in de shaolin tempel zou worden aangenomen, maar dat voor hem een uitzondering werd gemaakt, onder meer omdat zijn instelling en kwaliteiten hem geschikt maakten voor het priesterschap.
69
9.
Happy Days
Happy Days is een nostalgische terugblik op de jaren '50 van de twintigste eeuw, gesitueerd rondom het gezin Cunningham in Milwaukee en huisvriend Fonzie (Henry Winkler). Hoewel vrouwenmagneet Fonzie in eerste instantie een bijfiguur was, werd zijn rol steeds belangrijker en werd hij uiteindelijk vanaf 1980 als eerste gecrediteerd. ,
69
10.
The Adventures Of Blackbeauty 1972
De Britse televisieserie The Adventures of Black Beauty (1972-1974) was niet een verfilming van het boek maar ging verder waar het boek ophield. De serie van 54 afleveringen, uitgezonden door de NCRV in Nederland in 1974-1975, had een memorabel themanummer, Galloping Home, dat zelfs als single werd uitgebracht. In 1990 kwam er een vervolg op de serie, The New Adventures of Black Beauty.
69
11.
Kapitein Zeppos
Een vreemde man komt te paard aan in het plaatsje Belder, onder de naam 'Kapitein Zeppos'. Dat zaait dadelijk onrust en afgunst jegens deze vreemde man. Maar een zekere Ben Kurrel, die wel van een avontuurtje houdt, zoekt contact met hem en gaat voortaan vaak bij hem langs, zonder hem echt te kennen.
69
12.
Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?
De stad Hamelen heeft veel last van ratten. Niemand kan ze verjagen, totdat er zich een vreemde figuur aanmeldt bij burgemeester Walg op het gemeentehuis van Hamelen. Hij zegt dat hij de ratten wel kan verjagen, als hij als beloning een pot goud krijgt. De zogenaamde 'rattenvanger' blaast de ratten met zijn toverfluit weg. Heel Hamelen is dolblij, behalve de burgemeester en zijn gemeenteraad.
69
13.
The Six Million Dollar Man TV Intro
De serie vertelt het verhaal van astronaut Steve Austin die na een vreselijk ongeval bijna dood is. Hij wordt herbouwd met moderne technologie die 'bionica' (cybernetica) wordt genoemd. De gehele 'herbouw' inclusief 'onderdelen' kost bij elkaar zes miljoen dollar waarmee de titel van de serie is verklaard.
69
14.
CHiPs
Een licht misdaad-drama, over twee motorpolitieagenten. Erik Estrada speelt de macho agent Francis ("Frank") "Ponch" Poncherello en Larry Wilcox als zijn recht-door-zee partner Jon Baker. Zaken die o.a behandeld worden in de serie: ontsnapte criminelen, verkeersongelukken en snelheidsovertredingen.
69
15.
Gunsmoke
Gunsmoke was een langlopende radio- en televisie-western die zich afspeelde in Dodge City, Kansas toen het Amerikaanse westen zich vormde.