ARETHA FRANKLIN

"THINK & others... ”

Aretha FranKLIN

"The Queen Of soul" Zo werd ze genoemd, onze volgende Flashback en ze was zo beroemd geworden en werd tevens als rolmodel voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap gezien.

Aretha Franklin bracht haar eerste opnames uit in augustus 1960. Ze was 14 jaar toen ze door John Hammond werd ontdekt. Ze kon ons toen verleiden met songs zoals: "Right Now, Todau I Sing The Blues, Love Is The Only Think en Over The Rainbow". Maar de meesten kennen Aretha van haar bekende song: "Think (about it), dat werd opgenomen voor de film "Blues Brothers" in een nogal swingende versie.

Aretha is een fantastische zangeres. Wat haar zo tijdloos maakt is het feit dat haar liedjes, haar berichten zo persoonlijk zijn. Iedere lied dat ze zong, had gevoel en kracht. Jammer genoeg waren niet alle liedjes zo... maar dat is nu eenmaal de waarheid.

Wat ze ook zong, Aretha had de technische kwaliteiten maar ook de persoonlijkheid en de charme om haar songs naar voor te brengen. Ze stond er daadwerkelijk. Dingen waar ze over zong kon iedereen relateren met het dagelijkse leven, je kon er jezelf in terugvinden, welke leeftijd men ook had. Haar liederen blijven in, en zullen nog lang mogen blijven.

Geniet van de songs en tot de volgende!


5 augustus 2011

ARETHA FRANKLIN

ARETHA FRANKLIN

HTML Comment Box is loading comments...
past week
2011 FLASHBACK 7
next week
"THINK ”
Aretha Franklin
"Right Now ”
Aretha Franklin
"Lady Soul” TV-Special 1968
Aretha Franklin
Vind je deze pagina interessant?
Mail deze link!

Vul het emailadres van de ontvanger in:ARETHA FRANKLIN