REQUIEM FOR A DREAM
REQUIEM FOR A DREAM
REQUIEM FOR A DREAM

REQUIEM FOR A DREAM

Darren Aronofsky’s REQUIEM FOR A DREAM uit 2000 neemt je, met meer dan 2000 cuts – 3 keer meer dan de gemiddelde film –, mee in de utopische en gewelddadige wereld van drugs en verslavingen.

Dankzij de briljante vertolkingen van een meer dan overtuigende Jared Leto, een verleidelijke Jennifer Connelly, een Oscargenomineerde Ellen Burstyn en een serieuze Marlon Wayans, zijn we niet alleen getuige van de wondere werkingen van verschillende drugs maar ook van de verschrikkelijke gevolgen wanneer alles – onvermijdelijk – uit de hand loopt. De schitterende cinematografie, gebruikt om de val van de personages met het publiek te delen, zou echter veel minder indruk maken mocht de film ook niet over een schitterende soundtrack beschikken.

Er is één song die er met kop en schouders bovenuit steekt en waar elk haartje op mijn huid van overeind gaat staan: “Requiem for a dream Orchestral Version” door Clint Mansell – die ook mede verantwoordelijk is voor de indrukwekkende film “Moon” en die ook samenwerkte met Aronofsky aan het pareltje Black Swan. Voor de “leken” onder jullie die hier door de mand vallen en noch deze song, noch deze fantastische musicus kennen, heb ik in de onderstaande link nog een extra trailer ter beschikking gesteld die de kracht van deze song optimaal gebruikt om zijn effect te vergroten. Een geslaagde combo lijkt mij, maar ook zonder de beeldfragmenten blijft de muziek ongetwijfeld haar kracht behouden, terwijl het omgekeerde niet zo zeker is. Want denken jullie?

Mijn persoonlijke lofrede terzijde…. als je nood hebt aan een incentive om aan je drugsverslaving te werken of je gewoon zin hebt in een portie genialiteit, laat je dan lekker achteruitzakken in je zetel en laat je verbijsteren door één van “The 25 Most Dangerous Movies Ever”!

Filmpje te vinden via deze link.

Trailer met song via deze link.

Volledige song:

HTML Comment Box is loading comments...
past week
Movietraxx 21
next week
REQUIEM FOR A DREAM
REQUIEM FOR A DREAM
Mail deze link!

Vul het emailadres van de ontvanger in:REQUIEM FOR A DREAM
REQUIEM FOR A DREAM
REQUIEM FOR A DREAM