TRAINSPOTTING
TRAINSPOTTING
TRAINSPOTTING
TRAINSPOTTING

TRAINSPOTTING

Denk eventjes met me mee: Jaren negentig, Schotland, Danny Boyle…. Te moeilijk? Misschien helpt het als ik de heerlijke cast even voor je op een rijtje zet: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Johnny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle en Kelly MacDonald. Gaat er al een belletje rinkelen? Ik hoop het want het stukje cultgeschiedenis uit 1996, genaamd TRAINSPOTTING, mag zeker niet in je filmcollectie ontbreken.

Het Oscargenomineerde screenplay vertelt ons het verhaal van een groepje heroïneverslaafden in het economisch vergane Edinburgh van de jaren ’90. Nodeloos geweld, droge/natte humor, verboden seks, smerige/hemelse hallucinaties en hartbrekend drama zijn allemaal in hun beste vorm terug te vinden in deze ongelofelijk meeslepende film. Geniet ervan!

Waar ik ook keer op keer van geniet, is als ik tijdens een avondje stappen plots de DJ één van mijn favoriete platen hoor opleggen, rechtstreeks uit deze film: Born Slippy.NUXX van Underworld. Voor degene die nu aan het downloaden slaan… vergeet zeker de .NUXX niet, want anders loop je het risico een oudere versie van de song zonder enige vocals door je speakers te horen. Slechts met deze kleine toevoeging .NUXX, die volgens de groep te danken is aan een computerfout, krijg je de song zoals hij in de film werd gebruikt: vol bizar geschreeuw, dronkenmangebabbel en vooral een lekkere beat! Dit is een song waarop je jezelf – gedrogeerd of niet – helmaal kan laten gaan!

Volledige song: Underwold - Born Slippy

Trailer:

HTML Comment Box is loading comments...
past week
Movietraxx 22
next week
TRAINSPOTTING
TRAINSPOTTING
Mail deze link!

Vul het emailadres van de ontvanger in:TRAINSPOTTING
TRAINSPOTTING
TRAINSPOTTING