PRIDE AND PREJUDICE
PRIDE AND PREJUDICE
PRIDE AND PREJUDICE
PRIDE AND PREJUDICE

PRIDE AND PREJUDICE

Veel filmliefhebbers zullen me nu met een bedenkelijke blik aankijken, maar ik geef het toe: “PRIDE AND PREJUDICE is één van mijn lievelingsfilms!” Het boek heb ik zowel in het Nederlands, als in het Frans en het Engels gelezen, ik heb ook meerdere verfilmingen gezien, maar de mooiste vind ik – voor één keer – Joe Wright zijn Hollywoodproductie met Keira Knightley en Matthew Macfayden. De cast is geweldig, de decors zijn schitterend en de cinematografie is betoverend. Elke keer opnieuw geniet ik van de zusjes Bennet tijdens hun zoektocht naar hun droompartner in een wereld vol klassenverschillen, decorum en prachtige baljurken.

Al dit genot wordt me gepresenteerd onder de begeleiding van de – naar mijn mening – briljante pianist, Jean-Yves Thibaudet, die ook de Oscarwinnende soundtrack van Atonement op zijn palmares heeft staan. Zijn prachtige composities begeleiden Elizabeth onder meer tijdens haar wandeling op de klippen, door de velden rond Netherfield, in het huis van Mr Darcy en in de cottage van haar beste vriendin. Steeds weer, met of zonder beeld, voel ik de grond onder mijn voeten verdwijnen en mijn geest wegdwalen naar een droomwereld, wanneer de tonen van deze filmscore mijn oren bereiken.

Steeds weer krijg ik vleugels en vlieg ik weg naar mijn eigen sprookjeswereld, waar mijn Prince Charming aka Mr Darcy op mij wacht. Laat jezelf vervoeren door deze speelse pianoklanken en beleef jouw romantisch avontuur, ga mee op pad met Lizzy en haar zussen, kijk, luister en geniet!

Liz on top of the World

Trailer:

SoNGS

  • Leaving Netherfieldyou tube
  • Georgina you tube
  • Darcy’s Letter you tube
HTML Comment Box is loading comments...
past week
Movietraxx 23
next week
PRIDE AND PREJUDICE
PRIDE AND PREJUDICE
Mail deze link!

Vul het emailadres van de ontvanger in:PRIDE AND PREJUDICE
PRIDE AND PREJUDICE
PRIDE AND PREJUDICE