The breakfast club
The breakfast club
The breakfast club
The breakfast club

The breakfast club

Een nerd, een sportieveling, een prinsesje, een weirdo en een rebel… om 7u op zaterdagmorgen hebben ze slecht 1 iets met elkaar gemeen: ze moeten nablijven. Als ze om 16u het schoolterrein verlaten zijn ze The Breakfast Club.

Wat is er gebeurt? Na heel wat vooroordelen en puberaal geruzie komt ieders ware aard naar boven en zo ook ieders persoonlijke problemen. De nerd blijkt toch niet zo perfect te zijn, de sportieveling heeft meer problemen met zijn ouders dan op het eerste zicht blijkt, het prinsesje is lang niet zo gelukkig als men zou denken, de weirdo heeft veel meer potentieel dan verwacht en de rebel is helemaal niet zo tevreden met hemzelf als hij doet uitschijnen. Samen gaan ze de strijd aan met de toezichthouder van dienst en met hun kwelgeesten. Samen staan ze sterk… voor 1 dag.

Wat er maandagmorgen gebeurt is blijft voor de kijker een mysterie, maar ik kan niet anders dan hopen dat de vijf hun angsten en vooroordelen ook onder druk van hun vriendengroepjes opzij konden zetten en zo hun prille vriendschap hebben kunnen uitbouwen tot meer.

De film is geweldig en een echte aanrader en tot mijn grootste plezier kan ik hetzelfde zeggen over de soundtrack. Zo hadden de Simple Minds in 1985 eindelijk hun grote doorbraak met het ondertussen legendarische nummer “Don’t You”. Het werd een nummer-1 hit in meerdere landen en bracht de schotse newwavepopgroep hun langverwachte succes. Ik hoop dat iedereen deze song reeds kende en er nu gewoon opnieuw aan werd herinnert. Mocht je toch nog zo’n verloren ziel zijn die er nog nooit van had gehoord, is het nu de moment om het roer om te slaan en jezelf door de tonen van dit geweldig stukje muziek te laten verwonderen.

Simple Minds: Don't You

Trailer:

27 Maart 2011 by "Marietse"

HTML Comment Box is loading comments...
past week
Movietraxx 24
next week
The breakfast club
The breakfast club
Mail deze link!

Vul het emailadres van de ontvanger in:The breakfast club
The breakfast club
The breakfast club