The Byrds
The Byrds

"Mr. Tambourine Man”

The Byrds

Na enkele weken totaly out te zijn, wegens ziekte en verbouwingswerken, ja onze Mac was toch enkele weekjes zorgvuldig verpakt tegen alle ronddolend brokken en tegen het aggressieve stof, zijn we er nu terug met een nieuwe Flashback.

Deze keer wordt het Mr. Tambourine Man.
Verschillende versies zijn hiervan uitgebracht, maar wij geven je die van "The Byrds" als smaakmaker.

Mr. Tambourine Man is een lied geschreven en uitgebracht door Bob Dylen. Maar ook The Byrds hebben hiermee een grandioze hit gemaakt in 1965. Het was hun debuutsingle dat ze uitbrachtten met Columbia Records en met hun Folk Rock genre bereikten ze de 1ste plaats in de Billboard Top 100, zowel met de single als de albumtitel.

De single was het begin van de folk-rock rage van 1965 en 1966, die door verschillende geimiteerde handelingen van de band hun rock beat bastaardgroepen vormden, jangly gitaarspel en poëtische of sociaal bewuste teksten namen de overhand.

****

De singlel werd opgenomen, nog voor dat Dylan zijn eigen versie had uitgebracht. Het rinkelende geluid van het lied en he melodisch gitaarspel hadden een directe invloed op de luisteraars, en tot op heden is dit nog altijd zo.
Het complexe harmony-werk van deze groep, zoals je hoort in Mr. Tambourine Man, werd een groot kenmerk in hun muziek.

Geniet van dit lied en tot volgende keer!

The Byrds

The Byrds

The Byrds

HTML Comment Box is loading comments...
past week
2011 FLASHBACK 4
next week
"Mr. Tambourine Man”
The Byrds
Vind je deze pagina interessant?
Mail deze link!

Vul het emailadres van de ontvanger in:The Byrds
The Byrds